Nieuws

 

Schotlandreis van de penningmeester Huib Kalkman

Schotland een reis vol met prachtige mensen en bochtige wegen!

Reeds geruime tijd liep ik met het idee om Schotland op de motor rond te rijden. Zo’n monsterrit doe je niet alleen, dan wordt het afzien. Toevallig sprak ik er vorig jaar met Marjon Ploeg over tijdens een lunch van de Dutch Dragstar Club.

De week daarop zei haar vriend Ad Paulussen (ook fervent Dragstarrijder) dat hij eraan dacht om een motor vakantie door Schotland te organiseren. Marjon heeft toen gelijk gezegd dat ik dat ook wilde en zo werden de plannen al snel concreet.

Besloten werd om met z’n zessen te gaan rijden, te weten Anton Driesprong, Wim Lobbe, Gerard van der Elsen, Ad Paulussen, Peer Swinkels en ik.

Ad maakte de routes, verfijnde deze, was er vorig jaar al druk mee. Op 17 december jl. staat in een appje te lezen: “Wel ff een berichtje omhoog dat ’t wel droog is.”

Iedere Lemele en Hoogeloon-ganger begrijpt deze zin direct en zal beamen dat die berichtjes veelvuldig gebruikt worden vlak voor een van de lotgenoten- contact weekenden.

(Nu weten we dat we 1 dag motregen hebben gehad en 6 minuten een stortbui! Heel weinig slecht weer dus.)

Uiteindelijk hebben we, de 6 dragstarrijders van 22 juli t/m 3 augustus deze Schotland rit gereden. Een mooie kans om extra aandacht te vragen en donateurs te zoeken voor het Wout Kalkman Fonds, dat alleen de door MS-Express georganiseerde lotgenoten- contact- weekenden steunt.

En een kan waaruit je alleen maar schenkt en niet of nauwelijks bijvult is gauw leeg. Zo ook met de bankrekeningen van MS-Express/ het WKF.

Dus heb ik er via de site ms-express.nl en FB veel over geschreven, donoren gezocht, op het Lemele weekend filmpjes gemaakt om tijdens de Schotland weken op FB te zetten.

Helaas is 1 filmpje niet terug te vinden en een ander filmpje heeft de camera uit i.p.v. aan gestaan. Dom, maar ook ik maak fouten. Daarnaast shirtjes laten drukken die oproepen te doneren.

Kortom maanden heeft deze vakantie/ sponsortocht tijd gevraagd, voorbereidingen om tot een goed resultaat te komen.

In Lemele aandacht gevraagd voor de “club van 100” en de (nieuwe) mogelijkheid om met 17 cent per dag het WKF te steunen (4,17 per maand). Beide zijn incl. uitleg te vinden op www.ms-express.nl

Daarnaast verteld dat netwerken heel belangrijk zijn en dat jullie MS-ers (bezoekers van de lotgenoten-contact weekenden,) onze belangrijkste en beste ambassadeurs (kunnen en moeten) zijn!

Deze boodschap bleek duidelijk genoeg geweest te zijn want enkele dagen na het Lemele weekend kwamen er enkele hartverwarmende (financiële) steunbetuigingen binnen!

En dat geeft de burger moed. Vol enthousiasme ging de Schotland/sponsortocht van start.

Vanaf de eerste dag iedere ochtend een stuk geschreven over de belevenissen van die dag, met natuurlijk een oproep om dat te delen, en een oproep om te doneren.

(Om even het belang aan te geven, vorig jaar werd er door het WKF € 2.100,= in het weekend gestopt en zakte het eigen vermogen van MS- Express met € 4.752,35, een tekort dus van bijna € 7.000,=).

MS-Express, nog het WKF kan dit volhouden. Maar omdat ik vooralsnog geen verhoging van de eigen bijdrage wil, wringen we ons als bestuur in alle mogelijke bochten om aan geld te komen.

Lukt dat niet, dan worden de weekenden erg duur en zullen ze waarschijnlijk stoppen te bestaan!

Ik heb het zojuist terug gezocht, het best gedeelde stukje op FB is 41 keer gedeeld. Hiervan zijn er 14 MS-er. Natuurlijk heeft iedereen een excuus waarom hij/zij niet heeft gedeeld/gedoneerd.

Maar het blijft eigenlijk toch bedroevend, zo weinig respons uit eigen gelederen! Jullie MS-ers zijn de doelgroep van het WKF!

Alleen jullie die, voor een eigen bijdrage van € 100, = naar een van de lotgenoten- contact- weekenden gaan, terwijl de werkelijke kosten de € 300, = bijna aantikken!

Ik vind het onbegrijpelijk dat de meesten van jullie dan zo lauw of zelfs helemaal niet reageren. Ik kan daar met m’n pet niet bij……..

Drankenhuys Bergmans Waalwijk, gaf een wijnpakket ter waarde van 50 Euro.

Dit is ingezet om mensen aan het doneren te krijgen. Voor iedere 5 gedoneerde euro’s mocht je een km. stand bij thuiskomst opgeven.

Hij of zij die daar het dichtste bij zat krijgt dat pakket!

En zo verwacht je dan dat alle Lemele- en Hoogeloon-gangers en oud- Lemele- en Hoogeloon-gangers hun steun zullen betuigen en je uit eigen gelederen toch minstens tussen de € 250 en € 500, = aan vijfjes bij elkaar krijgt gesprokkeld.

Ik riep op om familie, vrienden, broers, zusters, buren etc. etc. op te roepen te doneren. Officieel is de actie nu gestopt.

Ik vind het bedroevend dat er nog geen 10 MS-ers hebben gedoneerd. Mocht je door bovenstaande besluiten alsnog te doneren, GRAAG! Het kan altijd in de linker kolom op www.ms-express.nl IEDERE EURO IS VAN HARTE WELKOM!

En iedere cent komt echt ten goede aan de weekenden, Het bestuur heeft afgezien van iedere vergoeding, en onze plegen en helpende handjes doen het geheel belangeloos en dat al jaren op een rij!

Het enige dat niet aan de weekenden wordt besteed is de lunch, 1 x per jaar voor bestuur, plegen en helpende handjes, als dank voor hun inzet.

En dan nu wie gaat er met het wijnpakket vandoor, de door mij echt gereden km. zijn totaal 2.490 km en 893 meter.

En dat betekent dat er twee mensen met 2.500 km beiden nog een vraag moeten beantwoorden.

De eerste die het juiste antwoord gaf op de vraag “wanneer is het WKF opgericht?” is de winnaar en dat is geworden….. Esmiralda Steen-Mensink!

Bij deze van harte, het wijnpakket staat op je te wachten……

Rest mij nog om iedereen die gedeeld en/ of gedoneerd heeft hartelijk te bedanken !

En de jongens die meereden en ook allemaal doneerden heel hartelijk bedankt, mede door jullie inzet en vriendschap is deze 
Schotlandreis een onvergetelijke geworden!


’t Winkeltje van van Thebe Elisabeth in Goirle (N-Br) doneert 15% van hun jaaropbrengst van 2019 aan Stichting MS-Express.
Wij zijn hier enorm blij mee!

Statiegeld actie
In week 33 t/m 36 zal er bij de Albert Heijn Smitshof Soest een statiegeldactie worden gehouden voor de MS-Express.