Samen goed op weg

Het moment dat men  de diagnose MS is te horen krijgt, is een keerpunt in zijn of haar leven. Het vanzelfsprekende maakt plaats voor onzekerheid. Hoe houd je, of hoe krijg je, je leven weer op de rails?

Op zoek naar antwoorden kom je als MS-patiënt al snel terecht op de website van MSweb. MSweb is een virtuele ontmoetingsplaats voor MenSen met MS. Het forum van deze website kent inmiddels meer dan vierduizend gebruikers die elkaar, vanuit hun eigen ervaringen, voorzien van antwoorden en tips.

Op een gegeven moment ontstond de behoefte om ook in levenden lijve kennis te maken met de MenSen aan de andere kant van de computer. Het idee werd opgevat om met een groep MS-patiënten gezamenlijk een weekend door te brengen. Het eerste weekend bleek een groot succes. Deelnemers kregen drie dagen lang, in ongedwongen sfeer, de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

Alle door wisselende MenSen georganiseerde forumweekenden die volgden, zijn stuk voor stuk unieke gebeurtenissen geweest. Voor een aantal MenSen zijn de forumweekenden zelfs een grote stap voorwaarts geweest in het proces om hun leven weer op de rit te krijgen.